ЗИМА – Най-доброто време за естетични и лазерни процедури

ЗИМА – Най-доброто време за естетични и лазерни процедури

Студените зимни месеци са изключително подходящи за лазерни и естетични процедури, които включват ограничение в излагането на слънце. Освен това, сухият въздух през този сезон е време, в което задължително трябва да поддържаме кожата си с дълбоко хидратиращи терапии. Ето и някой препоръки за зимните месеци:

skinЛазерно подмладяване (лазерен пилинг, фраксел)лазерната терапия с фракселен лазер води до образуване на снопчета или колонки нов колаген в кожата, като между тях остават колонки здрава кожа и това води до възстановяване на кожните слоеве и обновяване повърхността на кожата. Заличават се бръчки, неравномерен тен, белези от акне и др. Времето за възстановяване е средно 7-8 дни, процедурите се провеждат през 2 месеца, като броят необходими процедури е индивидуален от 1 до 4.

Лазерно премахване на зачервявания и разширени съдове по кожата Най-ефективен за премахване на съдови лезии е т.нар. Nd:Yag лазер. Това е лазер с дължина на вълната 1064нм , който таргетира точно и прецизно разширените съдчета. Процедурата е кратка и практически безболезнена. Важно след премахването е да се спазват указанията на лекаря за профилактика, както и ефективното предпазване от слънцето.

Химически пилинг – зимата е сезонът на пилингите. Различните видове химически пилинг съдържат различни киселини, както и комбинации от киселини, за максимален ефект и са с различна дълбочина на проникване в кожата. Конкретния вид пилинг се избира според вашите нужди и тип кожа. Пилингите обновяват повърхностния рогов слой на вашата кожа, като я правят по гладка, изравняват тена, премахват петна и неравности по кожата.  Подходящи са за повърхностни бръчки, неравномерен тен, петна по кожата, белези от акне, мазна кожа, разширени пори и др.

Премахване на брадавици, папиломи и фиброми с CO2 лазер – Лезиите по откритите части на тялото е най-добре да се премахват през зимните месеци, за да се предотврати последваща хиперпигментация при излагане на слънце. Премахването се извършва с локална упойка, бързо и ефективно.

Мезотерапия – Хиалуроновата и колагеновата мезотерапия предизвикват хидратация в дълбочина в кожата, което и изключително важно и необходимо през зимните месеци. Провеждат се с локален анестетик и множество леки убождания по кожата, което позволява вкарването на съставките на нужната дълбочина и постигане на максимален ефект. Кожата ви ще изглежда по-хидратарана, млада и блестяща, заличават се и фините повърхностни бръчици по кожата, както се изравнява релефа и и се подобрява еластичността. Третират се лице, шия, деколте.

Всички останали процедури като поставяне на филъри, ботокс, плазмолифтинг и др., също могат да се правят и през зимните месеци, като най-добри резултати се получават при оптимална комбинация на различните методи след изработване на специфичен и индивидуален за ващата кожа план.