Корекция на периорбитална (околоочна) зона

Корекция на периорбитална (околоочна) зона.

Очите са наи-изразителната и красива зона на лицето. С напредване на възрастта, а понякога и конституционално още в млада възраст се губи обем под очите и се образува хлътване и по-тъмни кръгове в тази област. Хлътването може да е в цялата зона под очите или да е най-видимо в “долината на сълзите” – зоната в близост до носа. Това създава изморен вид на лицето. Същото се получава и при наличие на “торбички” под очите.
Кожата в периорбиталната зона е тънка и нежна, и когато се усмихваме се получават и т.нар. бръчки тип “пачи крак”, както и фини бръчици и линии под очите.

Методи за корекция:

  1. Ботокс
  2. Мезотерапия
  3. Лазерни процедури
  4. Запълване с филъри

Ботоксът се използва най-вече за корекция на мимически бръчки, това са бръчките тип пачи крак. Инжектира се микро количество ботулинов токсин в няколко точки отсрани на очите, като се блокира свиването на мускула и кожата се опъва. С ботокс може да постигне и леко повдигане на веждите, което прави очите да изглеждат по-големи, отворени и краисив. Трайността е средно 4-6 месеца. Повече за терапията с ботокс вижте тук.

Мезотерапията е най-подходяща за дълбока хидратация на кожата на клепачите и за заличаване на фините линии и бръчици по нея. Мезотерапията може да съдържа хиалуронова киселина, колаген или микс от съставки за освежаване на кожата. Някой специални коктейли за околоочна мезотерапия изсветляват тъмните кръгове и намаляват т. нар. торбички под очите.
Има и различни лазерни процедури за корекция на фините линии под очите, като например процедура 4D ClearLift с Алма лазер, която е безболезнена и не създава никакъв дискомфорт. Мезотерапията и лазерните процедури се правят на определен от лекаря интервал и са необходими няколко процедури за максимален и траен ефект.

Филърите с хиалуронова киселина са най-добрият метод за корекция на хлътване под очите, на запълване на долината на сълзите и на корекция на торбички под очите. В околоочната зона се слагат специално разработени за това филъри с естествената за организма хиалуронова киселина, които да не създават свръхобем. Поставени правилно от специалист те придават изключително свеж и млад вид на тази област, както и на цялото лице. Филърите се поставят чрез убождане, след преварително обезболяване на зоната с анестетичен крем. Трайността зависи от продукта, който се използва и е средно 6-9-12мес.

  • Запълване на слъзен канал и корекция на хлътнала периорбитална зона с 1мл филър с хиалуронова киселина.
  • Състояние преди процедурата и веднага след поставяне на филъра.