AQUALYX® – Неоперативна липосукция

AQUALYX®Неоперативна липосукция

aqualyxИнжекционен метод за премахване на локализирани мастни натрупвания.

Акваликс е разтвор за инжектиране съдържащ натриев деоксихолат. Това е единственият регистриран препарат за селективно разрушаване на мастни клетки, който се използва в над 60 държави, а отскоро вече и у нас.

Инжектирането на препарата се прави със специални игли (липоинжектори), които са дълги, флексибилни и специфично изработени да проникват в мастната тъкан, като така процедурата става практически безболезнена и с минимален брой убождания. Процедурата, наречена интралипотерапия е кратка, като след това може да се завърнете към ежедневните си дейности. При правилно направена процедура се наблюдават единствено леки преходни зачервявания и оток в зоната на инжектиране, които преминават в рамките на 1-2 дни. След процедурата за няколко дни е желателно носенето на стягащо бельо или превръзка, ако мястото го позволява, както и ппиене на повече вода и ограничаване на процедури повишаващи телесната температура.

Аqualyx® не е продукт за отслабване! Най подходяш е за третиране на проблемни мастни натрупвания, които трудно се повлияват от спорт и диети. При инжектиране мастните клетки се унищожават,като така значително се намалява обема на мастната тъкан и се намалява обиколката на третираните зони.

Най-подходящи за третиране зони са :Акваликс обучение д-р Рачева

       1. двойна брадичка

  1. локализирани мазнини по корема или бедрата, „бричове“
  2. мастни натрупвания по вътрешната част на колената, мишници
  3. мастни натрупвания около кръста (паласки)
  4. малки и средни по размер липоми
  5. неравности след други интервенции и др.

Намалението на мастните натрупвания е видимо още след първата процедура, а количеството използван препарат и броя на необходимите процедури зависи от зоната, която се третира, както и от особеностите на организма (възраст, BMI). Например при двойна брадичка обикновено са необходими 1-2 процедури, докато при по-големи натрупвания, например в коремната област може да се наложат и 3-6 процедури. Процедурите на една и съща зона се извържват в интервал от 21-28 дни.

При консултацията ще се направи индивидуална схема според вашите нужди и ще ви бъдат дадени указания за поддържане след процедурата.