Назолабиални гънки

Назолабиални гънки – поява и корекция

Назолабиалните гънки започват отстрани на ноздрите и завършват отстрани на устните ъгли. Всеки човек има назолабиални гънки или бръчки, но с напредване на възрастта те се задълбочават и стават видими в стационарно състояние. Нормално назолабиалните гънки се засилват при усмихване поради придърпване на мускулите, затова и тяхното коригиране трябва да е съобразено с анатомията на лицето.

Задълбочаването на назолабиалните гънки започва обикновено след 30 годишна възраст, но винаги има вариации според типа на лицето, отпускането на кожата и различни генетични утежняващи фактори. Видимите назолабиални гънки са един от признаците за стареене в средната част на лицето. Затова и тяхното коригиране води до моментално видимо омекотяване на чертите на лицето, което го прави да изглежда по-младо и по-освежено.

Има различни начини и продукти за коригиране на назолабиалните бръчки. Филърите са най-лесният и ефикасен начин за коригиране, като се делят на филъри с хиалуронова киселина и колаген-стимулиращи.

nasolabial1

Най-често прилаганият начин за коригиране е директно запълване на гънката с филър. Използват се доказани, високо качествени филъри с хиалуронова киселина, която е естествена за организма, задържа водата в кожата и придава нужния обем. Трайността и варира между 9 и 12 месеца.  Понякога, според структурата на лицето, загубата на обем и други възрастови и анатомични особености се налага да се направи цялостно реституиране на обема на лицето, оформяне на скули и оттам коригиране на назолабиалната бръчка. Колаген-стимулиращите филъри позволяват да се използва и векторна технология за лифтинг на лицето, което води до вторично коригиране на назолабиалните бръчки.

Манипулациите са кратки и се изпълняват с местни обезболяващи кремове или местна упойка, което прави дискомфорта минимален. При консултацията ще изберем най-подходящият за вас метод за коригиране и ще ви бъде обяснено как да се грижите за кожата си след процедурата за да се задържи ефекта максимално дълго.