PRP – плазмолифтинг

PRP - плазмолифтингPRP – плазмотерапия, плазмолифтинг или т.нар. „Вампирски лифтинг“

PRP е съкращение на Platelet rich plasma – плазма, обогатена с тромбоцити.

При процедурата се взима mалко количество собствена кръв от пациента (4-10ml), от която се сепарира плазмата и тромбоцитите с помощта на специални епруветки, като се извличат клетки и растежни фактори. За да е максимално ефективна процедурата е важно да бъдат извлечени точните съставки, за което използваме специално създадени за целта техника и консумативи на Regen Lab със сепариращ гел, с който извличането на плазмата става по-бързо и е необходима по-малко кръв. С методиката, използвана от Regen Lab много точно се контролира състава и концентрацията на получената плазма. Продуктът е преминал редица тестове за качество, както и клинични изпитвания, с което е доказал своето превъзходство и ефективност. След инжектирането им  и контакт с екстрацелуларния матрикс, PRP се активира и тези фактори  започват своята функция на регенерация на кожните структури. PRP - плазматерапия вампирски лифтинг

След обработката на кръвта, тя се вкарва в кожата на нужната дълбочина посредством инжектиране, като се използва добре позната, лесна и безопасна техника, подобна на мезотерапията.  След инжектиране се постига незабавна оптимизация на блясъка на кожата, формират се нови кръвоносни съдове, стимулира се клетъчният растеж. Кожата става по-стегната, по-еластична и по-хидратирана, като ефекта е видим още след първата седмица. Може да се комбинира с приложение на хиалуронова киселина и други видове мезотерапия, дори и в една процедура.

Тъй като плазмата е автоложна (собствена за организма), рискът от алергии и странични реакции е сведен до минимум. Препоръчват се 3-4 процедури, като кожата става по-млада, еластична и гладка. Освен за кожата на лицето това е много подходяща процедура и за кожата на шия, деколте, ръце. По този начин плазмотерапията е една ефективна, безопасна и натурална процедура, която е отличен избор за:

  • подмладяване и ревитализация на кожата (блясък, гладкост, еластичност)
  • изравняване на тена и кожният релеф (при петна, зачервяване)
  • премахване на фини бръчици по кожата
  • стимулиране на колагена (стягане на кожата)
  • заличаване на белези (от акне, посттравматични)
  • Косопад и разреждане на косата – И при двата вида алопеция, A-PRP е доказано ефективна: Androgenic Alopecia (мъжки тип оплешивяване);  Alopecia Areata (гнездовидно опадане на косата): При мъже и жени;  показват отлични резултати в повечето случаи, като може да се комбинира с други видове мезотерапия стимулираща косменият растеж.

За повече информация и индивидуална схема на терапия заповядайте и запишете своя час за консултация и процедура!